Borong dari china SHORT CUT
Sepang, Selangor, Malaysia
www.qoorio.app/o/nurul.shafiqah
Hi, sy shafiqah.. master software engineering at utm, degree math science kat uia... tp impian sy ada dua sama ada programmer atau businesswoman.. so now, i am a business woman full time.. seorg yg sgt introvert.. buat biz dari universiti lagi...

Start buat biz dari china dah lebih 5 tahun. Pernah berguru dan bayar kelas borong cina yg mahal. Sebelum masuk kelas, pernah explore & beli sendiri online.. Problem belajar tanpa guru adalah byk pembaziran masa dan duit... Saya tak tau rupanya ada short cut utk beli dari china. Klo dulu sy biz preorder je.. sebulan lamanya baru smpai brg... Skrg order cpt je smpai... Seminggu dua cmtu...

Cara ni yg sy gunakan sekarang sebab senang & pantas. Tak perlu menunggu lama utk payment dan ubah setting mcm2.. kalau manual, hadaplah korg dengan bahasa cina. Boleh migrain asik nak translate je.. Sy selalu borong barang jualan seminggu sekali.

Kalau nak tau shortcut borong biz dari china, sy blh share.. mudah boleh terus borong & trusted. Tak perlu belajar manual dari A-Z. Tau shortcut je dah boleh terus borong. Sesuai utk yg takde masa nak belajar banyak, nak hafal banyak, nak explore banyak... Jd sy bg shortcut je. Hanya pilih barang & copy link. Sistem semua automatik online... Senarai agen yg sy bagi semua trusted.. bukan scam ya..

Yg paling best, agent akan berkomunikasi bagi pihak kita. So takyah sesusah nak translate bahasa cina (kadang tak dpt translate dgn betul jd byk miscommunication), nak tekan butang refund yang kat mana tah tempatnya. Nak tunggu seller refund pon tak tahu bila. Jadi guna agent senang, ada masalah pape, kte chat je dgn diorg sama ada guna english/bm.

Uols pon boleh start biz online. Mula kecik2 pon boleh, nak beli utk diri sendiri pon boleh... Kalau brg elok, boleh la amik order dari kawan2.. lepas tu cuba open order dari luar pulak... Lama2 biz akan berkembang. Bila dh maju, bolehlah borong stok...

Sy mula biz dgn preorder, lama2 borong dpt jimat kos pos n org suka brg ready stock...
Sign inJoin Qoorio
We use cookies to personalise content, provide social media features, and analyse our traffic. We value your privacy and only use the most necessary and analytical cookies. You can opt out at any time.